Get rich or die tryin'

Dagen har just börjat. Snoozar big time här i min bastuliknande lya. Trots att täcket låg på golvet hela natten och fönstret stod uppe så vaknade jag upp i en obehaglig pöl av svett, kändes sådär. Drömde om en snygg blond brud också som jag kände igen. Kunde dock inte placera henne, tål att grubblas på det där..

Har jobbat klart ute på Ceveds nu för ett tag. Ska vara ledare på den lokala hockeyskolan under veckan sen är det bara hockey som gäller i två veckor före skolstarten. Officiella ispremiären närmar sig med stormsteg och det ser jag verkligen fram emot. Har gått från One90 skridskor till XXXX nu så jag räknar med att det ska göra mig lite snabbare. Och alla vet ju att det hänger på utrustningen så nu när jag har "the fastest skate on the planet" finns det inte längre några undanflykter.

Såg på filmen om 50 cent igår. Sett den förut men blir alltid inspirerad av såna där storys. Man vill liksom bara bli en "gangster-rapper", köpa en fet outfit och gå ut på stan and a blast a nigga or two.

Ska möta Peppe om 20 mins så jag lär käka min gröt nu.


        I'm outieee  // Peace


"The way you make me feel"

Grymt skön känsla. Alla fystester klara nu.
Grejjade 12 minuter på cooper. Med marginal dessutom. Vinglade in på sköna 11.27, hela 33 sekunders förbättring från senast.
Idag hade vi snabbhet och spänst-tester. Vet inte om såna resultat säger något för er direkt. Om inte annat så har jag resultaten här om jag vill se över dom i framtiden...

Harres: 10.55 sek
30 meter: 4.14 sek
Vertikalhopp: 42,6cm
150m idioten: 34,4



Jobbar hela långa dagen imorgon. Skorea ute hos oss på Team Sportia, kom och kika lite vetja. När ni väl är igång och shoppar så får ni gärna fördriva min tid en smula också. Det är välkommet =)

Dubbelkalas i helgen. Först fyller Cribbe 30 imorgon sen bjuder Bylle på grillat hemma hos sig på lördagen. Ska bli skoj.
Riktigt skön känsla i omklädningsrummet redan. Rena juniorlaget nästan. Blir ju inte sämre av att gubbligan är de som flamsar runt mest där nere heller. Nu längar man bara efter att gå på is...


Take care everyone.

ps. Har varit hos Lidas och sett på Michael Jackson-klipp på youtube hela kvällen. Den killen är verkligen kung. Där av rubriken dessutom.. när han sjunger den låten med Britney på MTV awards, där hade man inte tackat nej alltså.

God natt med er

                                                           // Sjödinho

Fystest

Idag hade vi lite styrketester. Har fått förfrågningar tidigare om vad jag har för pers i diverse olika övningar så jag tänkte att jag kan väl va schysst och slänga upp mina resultat här. Helt okej gick det faktiskt.

---------------------------

Längd: 182cm

Vikt: 102kg

Brutalbänk: 31st

Dips: 35st

Chins: 13st

Frivändning: 115kg

Bänk: 130kg

---------------------------

Alla som hade bättre, grattis! Ni som hade sämre, stäng av datorn och dra till gymmet omedelbums.

Over and out

Tacklingsskola

Tydligen har ett bortglömt tv-reportage ramlat upp på youtube utan min vetskap. En del har frågat vad detta är för något, det ska jag förklara för er. Det var nämligen så att PDX49, som har en sorts nyhetsmorgon varje förmiddag, kom för att göra ett reportage inför vår match den helgen. Två (jävligt sexiga) reporterbrudar kom till vår arena för att göra den här grejen. Mediatränade som vi är så var det ganska naturligt att jag och min kompanjon Gabes, som ni hört mycket om, var de som blev utvalda till att lära brudarna hur man lirar hockey.
Jag fick till uppgift att först visa hur man tacklar och sedermera hur man skjuter. Här ser ni del 1, dvs tacklingskolan. Del 3 med skotten tror jag itne finns uppe men hittar någon den så får ni hojta till.
Just det. Kanske ska tillägga att jag fått kritik för att mina byxor är aningen för små. Orsaken till detta är oklar men de närmaste förklarningarna jag kan komma på är att A), Jag har varit ivrig att byta om och råkat dra upp dem för högt. B), jag har tagit fel byxor, eller C) precis som kameran kan göra folk tjockare så har den i det här fallet fått gett er illusionen av att mina byxor sitter högre upp än de egentligen gör.

Och vad vet jag, kanske kan ni lära er någonting om varför man tacklar också =)


For the love of the game

Tjabba tjena hallå!

Är kanske hur glad som helst. Inte för att det är cooper-test imorgon. Inte heller för att jag tappat bort min muskelliniment-salva. Nej jag är hur glad som helst för att vi har börjat träna igen. Varje jävla sommar är det samma veva. Man glömmer bort lite syftet varför man spelar hockey, hur kul det egentligen är. Speciellt sådär när man är dyngslut ute i nåt förbannat löparspår och svär över hur många kilometer man har kvar till mål.
Men då ska jag säga er dessa visdomsord. Allt det där förändras när man en måndag i juli förväntansfullt kliver in i den gamla isladan. Till ett omklädningsrum fyllt med nytvättate axelskydd och stinkande grabbar. Till åtta långa, härliga, underbara månader av slit, blod, svett och tårar tillsammans med just de där grabbarna man nu långsamt beskådar från sitt alldeles egna bås någonstans i rummet. När man var och varannan minut brister ut i skratt pga att en sedvanlig gliring snappats upp från en konversation i närheten. När man sitter där, på den plats man spenderat flest timmar av sitt vakna liv. Den plats som har visat sig framkalla den värsta av ilska samtidigt som den har givit mig mina gladaste stunder. Kärlek och hat. Som hund och katt tycker många. Men utan det ena, finns ingen mening med det andra. You gotta learn how to hate, to understand how to love.
Det är först nu, när allting är igång igen, som jag inser vad som verkligen gör mig lycklig =)

Hockey is not just a game, it's my life!



























Filmtajm!

Ett kärt inslag återvänder till bloggen, Filmtajm©!
De små härliga stunderna av lycka då ni får se mig eller mina medmänniskor "in action" så att säga. På isen, i mataffären, en sketen söndag..ja vart som helst egentligen.
Jag startar upp med lite "never before seen"-material. Det är en fight från öppningsmatchen med Portland förra säsongen. Vi möter regerande mästarna Vancouver Giants i en match som slutade med förlust, 5-2.

Aaare youuu Readyyyy!?!



Sommartider

Sitter här i ensamheten och lyssnar på min nya favoritradiostation, www.starfm.se. Bra sköna låtar fan. Rekommenderar den starkt. Nåt annat jag rekommenderar är att ha www.superstart.se som startsida. Där kan man själv styra utseendet och innehållet på sin startsida. Jävligt praktiskt fan.

Vad händer annars då i mitt tämligen innehållsfattiga liv.
Jo jag är precis som alltid i Karlskoga. Röster har hörts hemifrån att jag borde ta mig dit. Mer berusade röster har föreslagit Gotland som ett perfekt resemål för sista helgen innan träningen drar igång. Tyvärr passar jag nog på den grabbar. Hur kul det än må vara så gäller det att prioritera i såna här lägen. Något jag inte alltid varit bra på men måste erkänna att det blivit bättre. Kan det kanske t.o.m vara en liten portion mognad som visar sig hos denne annars så impulsivt handlande hockeykrigare.

Som sagt, sista veckan av egen träning är i full gång. Trots att man vet att det måste göras och hur viktigt det är så likförbannat blir det tjatigt och långtråkigt mellan varven. Idag lirade vi innebandy igen. Ett troget gäng entusiaster samlades uppe i Bergslagsskolans gymnastiksal för ännu en drabbning på liv och död. För vissa i alla fall. Kan för de supporters som läser bloggen skvallra om att Nisse idag hade lugnat ner sig medans Daggen var den som stod för det hetsiga liret. Något han inte alltid vann på i längden då vi andra med ett väl fungerande spelsinne lätt läste sönder hans tafatta försök till tacklingar.
En lurig jävel ute på plan däremot är den där förbannade Björn östlund. Med ett magnifikt spelsinne, precist direktskott och den ack så viktiga kylan i avgörande lägen tog han hem dagens skytteligatitel. Tror han stannade någonstans på 15-16 mål till slut. I övrigt såg vi i dagens match en alltid lika hårt jobbande Carl Berglund, en fruktansvärt rödhårig Högga och en långbent fotbollskropp tillhörande Thermell som dagen till ära uppfunnit en ny fint som går ut på att slå bollen mellan benen på sig själv tills dess att samtliga motståndare förhoppningsvis somnar och det bara är att gå raka vägen mot mål.
Allstar-backparet Sheldon Souray (Kindahl) och Mike Commodore (Jag) var återförenat och agerade lika säkert som vanligt. Utan överdriva skulle jag nog vilja säga att vi med våra patenterade back-back-flippmackor både en och fyra gånger relativt enkelt skulle kunna gå in i de flesta elitserielag redan idag. Dock bankar klubbhjärtat för Bobcats så vi har därför valt att acceptera en mindre roll som brunkarforwards i detta eminenta lagbygge.

Kort och gott kan vi väl konstatera att innebandy på torsdagar är en riktig höjdare =)



Annars då. Som rubriken skvallrar om är det juli månad och Sommartider. För många kan det associeras med Gyllene Tiders popdänga från 1982 med samma namn. Tyvärr är inte livet alltid lika simpelt som Per Gessles texter och för min del innehåller vardagen inte allt för många spännande moment. Lite av den anledningen jag knåpade ihop en halv a4 om en 90 minuters innebandyträning. Men men, så länge ni lästörstiga varelser där ute suktar efter mer excellent lektyr så har jag inget annat val än att leverera.

Var hemma hos Anton nyss. Ni vet den nya fimpen som har valt att förflytta sin hockeyutbildning från Göteborg till Karlskoga och bytt den rödgröna indianskruden mot en blåvit Bobcatdress av modell stencool.
Vi snackade om de kommande säsongen och kunde konstatera att suget verkligen börjar komma. Ska bli hur kul som helst att återigen sprida ryktet om det där grisiga bonn-gänget Bofors som inte alls är nå roliga att möta.
Vi satt även och spånade på en hel del ideér om roliga ting vi skulle kunna göra för er läsare under hösten. Jag vet att ni som hängt med mig länge uppskattade alla filmer och när jag nu ska införskaffa en ny dator och ett redigeringsprogram så lovar jag att det blir mer av den varan. Jag och Anton skulle ju kunna ta med er in "bakom kulisserna" så att säga så att ni får se hur livet är som allsvensk hockeyspelare. Kanske inte så glamoröst, men det är alltid något =)

Till att börja med ska ni få en intervju med självaste birollsinnehavaren själv, nämligen Anton Gustafsson. Då helgen närmar sig så lär den nog inte dyka upp förrän nästa vecka. Men den blir läsvärd så den som väntar på något gott...



Until then, live well!

 

Morgonstund har guld i mund

Yo! Sitter just nu och skapar lite historia. Detta kan nämligen officiellt vara mitt första morgoninlägg någonsin. Om man bortser från alla de gånger jag skrev på i Portland på natten och det dök upp vid 9-tiden här i Sverige. Men det gills ju inte, om vi ska följa tidszonerna dvs.
Har just käkat en riktigt fin frukost. havregrynsgröt, två ägg, juice, vatten, c-vitamin.
Med andra ord så har jag dragit igång med min favoritsysselsättning såhär sommartid, deffningsperioden. Kostschemat är framme, löpträningen maxad och humöret på topp.
Ska lefta blinnet nu och bege mig mot arbetsplatsen. Hoppas alla får en bra dag. Ta vara på den och ta hand om er =)





***********

Vill skänka en tanke åt alla vänner och anhöriga till den 19-åriga tjejen som omkom i trafikolyckan i lördags natt. Så grymt onödigt...fan.
Så mycket kan förändras på en endaste sekund...

October 30, 1974





"I done wrestled with an alligator, I done tussled with a whale;
 handcuffed lightning, thrown thunder in jail;
 only last week, I murdered a rock, injured a stone, hospitalised a brick;
 I'm so mean I make medicine sick."




Lil' bro in town

Dags att plita ner ett par rader igen..
Det var just söndag. En ledig dag. Viktigt med en sådan ibland också.
Lillebror Albert var här i helgen. Väldigt trevligt att han hade vägarna förbi. Resten av mina vänner ute i landet får gärna fortsätta på den inslagna vägen och svänga förbi ni med =)
Igår kväll satt vi här hemma i varsin kamouflagefärgad brassestol och tittade på avsnitt från andra säsongen av Joey. Var kanske hur skönt som helst. Dels för att det är allt för få som delar min smak när det kommer till såna här grejer, och dels för att Joey är topp 3 av världens skönaste serier och en man man måste beundra.
Fyra toasters av fem möjliga



En riktigt het bild från när brorsan var hos mig i Västerås under våren 2005.  

-------------------

Har känt mig lite ensam senaste veckan. Mina nära och kära har en efter en övergett staden och lämnat mig här i alla min ensamhet.
Luffen drog till Leksand.
Peppe ner till Karlskrona
Soffan är i Italien.
Salle nere i Kroatien.

Apropå Salle. Pratade med honom i telefon här nyss. Han och McEnroe hade tydligen satt något sorts världsrekord i festande och har inte varit nyktra på 17 dagar. Jag påpekade att han nu officiellt är en alkolist men det var inget han höll med om. Vi konstaterade även att levern kan ha fått sig en liten omgång och att ett läkarbesök är att rekommendera för att faställa den fysiska statusen efter en sån här törstsläckarresa.

Tydligen är det Skumparty på statt på onsdag. Senast jag var på en skum fest (hihi) var första året i Västerås när det var jordens drag på Zebra. Jag och Daniel Ponce skulle promt stå rakt under skummaskinen när det satte igång och tyckte de var hur kul som helst, i två minuter ungefär. Efter det tappade vi kontrollen på skummet och paniken kom smygandes. Man svalde ungefär 18 liter och gick mest runt och spydde diskmedel resten av kvällen. Minns också att det var svinkallt att gå hem i dyngsura kläder och att jag somnade på Arons sovrumsgolv med en mp3 i pannan.
Västerås = Good times :)

-------------

Nu ska jag slagga gethuve ett tag som Linkan brukar säga. 


                  // Check yourself before you wreck yourself


Dagens dumstrut

Fan, gjorde just ett riktigt rookie-misstag. Skulle just till å göra mig en smarrig kaviarmacka när telefonen ringde. Per automatik spritsade jag på ett fint lager kalles randiga på knäckemackan och la ner den i vad jag trodde var en bra position. Sedan sviker minnet en aning men jag måste gått runt ett varv i lägenheten för att sen återkomma till smörgåsen och se att den gapar tom utan kaviar. Utan närmare eftertanke spritsar jag på ännu ett lager kaviar och avslutar samtalet. När jag sedan ska ta upp mitt färdiga mellanmål upptäcker jag till min förvåning att det är riktigt jävla kladdigt av någon rosa-vit sörja på matbordet. Tydligen hade jag varit så lost i mitt telefonsamtal att jag lagt mackan upp och ner på bordet och sen haft på kaviar igen...
Ska kanske inte försöka mig på att göra två så komplicerade saker samtidigt i framtiden...


First of July

Halvligger snett åt vänster i min allt för smala säng och samlar krafterna. Efter en lång och slitsam dag på jobbet, innehållandes ett antal skolboksexemplariska försäljningar av skridskor till ishockeyns framtidsmän, hoppade jag på den blå faran (min cykel) och trampade hemåt i ett euforiskt tempo. Nå väl, i alla fall fram till backen efter statoil. Den har en förmåga att ta kol på även den mest erfarne av cyklister och ger en aldrig något gratis. Förutom den hiskeliga, så när som på 90-gradiga lutningen bjuder den ofta på såväl motvind som stenskott. Fast ni måste hålla med om att det är svårt att matcha den tillfredställelse som upplevs då man står står på krönet av en sån här helvetes-backe. Jag hoppas att ni alla får vara med om det ögonblicket någon gång i karriären, det är något alldeles speciellt ska ni veta.

Nu börjar vänsterarmen att somna..dags att sätta sig upp.

Sådär ja

Hoppas ni uppskattade historien om Foppa i det tidigare inlägget.  Det gjorde i alla fall jag. Fann den bland mina gamla dokument här på datorn. Förutom den fanns även en massa roliga svenskaberättelser jag lappat ihop under mina första gymnasieår, dvs för sådär en 10-12 år sedan i runda slängar..känns som så länge sen i alla fall.

---------

Nu ska jag säga vad jag tycker om en del saker:

Kommenterare som jag itne vet vilka dom är - både bra och dåligt. Kul för att man blir nyfiken på vem de kan vara. Dåligt för att jag oftast inte har en aning. Det är speciellt svårt när det inte är någon som helst avsändare. Har aldrig varit någon hejjare på att spåra ip-nummer men någon gång ska man väl börja med det också.

Fotboll i Karlskoga - för mycket fokus, för dåliga resultat. Pannbiffskungen Per på jobbet tjatar jämt och ständigt om detta förbannade blåbärsgäng vid namn KSK a.k.a Sporten..
Dom huserar för närvarande i division 4 och jag kan inte för mitt liv förstå hur han tänker när han ideligen försöker hitta liknelser och jämförelser med KSK och Real Madrid.
Det enda laget som är värd entrepengen i den här kommunen vet ni vilka dom är - FARDINS FC!

Carls horribla Scott-byxor - en annan kollega, Carl a.k.a Geico-mannen har de två senaste dagarna setts gå runt på vår eminenta arbetsplats med ett par i mina (och resten av världens) ögon mycket opassande Scott-byxor. Det är någon slags mix mellan ett par knäskyddsförsedda snickarbraller, slalombyxor och gråa jeans. Förhoppningsvis är det bara ett provokationsknep från Carls sida där han försöker få resten av oss ur balans så att han kan ta hem den åtråvärda titeln Employee of the month. Men jag ska icke låta mig luras. Fokus ligger på att sälja hockeyprylar, och då kan inga byxor i världen stoppa mig.

-----------------

Nu ska jag och Emelie gymma en sväng. Igår brunkade jag på rätt bra. Körde 8:or på 90 kg i frivändningara nu. Så länge jag orkar hålla repsen så ökar jag i vikt. Men som sagt, den här sommaren ligger fokus på fler reps och uthålligare muskler. Har slagit på stort och införskaffat nya löparskor nu också. Ett par fina röda glänsade saker som enligt mina beräkningar borde kapa ungefär 20 sekunder på nästa coopertest. Och gör dom inte de så ska jag fanimej ha pengarna tillbaka. För dom där pengarna ska de gå fort tycker jag. Hoppas konsumentlagen håller med mig om den saken bara..

Ha en bra dag och hoppas att solen fortsätter skina på er som den gjort här i Karlskoga.

RSS 2.0