Foppa är kung

Jesus, Peter Forsberg och Fredrik Ljungberg.
De tre ovan nämnda herrarna satt i en eka mitt ute på en sjö.
 

- Näe, sa Jesus, det här är tråkigt - vi går i land!

- Ok, sa Foppa.


Jesus kliver ur båten och går iväg över vattnet, Foppa följer efter. När de kommer till stranden tittar de ut mot båten, där sitter Ljungberg kvar.

- Kom hit nu Freddie, ropar både Foppa och Jesus.

- Ja kommer, säger Ljungberg å kliver ur båten.


Ljunberg sjunker som en sten direkt varpå Jesus frågar Foppa:
- Berättade du inte för Freddie om stenarna?


Foppa vänder sig mot Jesus å säger:
- Vilka stenar?


Hemma igen

Blev lite hastigt där förra helgen. Hann inte skriva om min midsommar eller vad jag skulle ha för mig i veckan. Men nu föreföll det sig så att jag hoppade direkt in i Gynges bil och styrde kosan mot norska gränsen. Där har han och jag varit coacher på en Scoring Clinic hela veckan. En massa norska guttar som skulle lära sig att göra mål. Och vem är det självklara valet som instruktör när man vill lära ut målgörar-konsten till grannlandets unga talanger? Jo, jag såklart. Haha.

Nej men skämt å sido. Det gick riktigt bra och var riktigt skoj. Lite rörigt i början när vi kom dit men allt löste sig fint.
Nu ska jag sätta mig på en buss hem till Enköping. Min kära mor fyller år och det vankas partaj i helgen. Skriver ett bra jävla inlägg här snart så ni får nåt att läsa. Verkar som ni gillar det trots allt ;)

Until then, Live well!

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"

Har nu fullföljt 7 dagar ute på Ceveds sport. Rykten bland övrig personal skvallrar om en succéartad insats såhär långt. Ord som "Vilken kille!" och "tänk om alla var som honom" har hörts i lokalen enligt säkra källor. Kan låta för bra för att vara sant...det är det nog också tyvärr. Men kul har jag i alla fall, och det är ju ändå det viktigaste har jag hört =)

Gräsklippningen
Idag fick jag den stora äran att minska höjden på områdets gräsmattor med en vindsnabb men fruktansvärt svårstartad gammal stiga-klippare. Nog så svårt för den mest erfarne av gräsklipparingenjörer ute i landet men som ni kanske redan förstått inte var någon direkt utmaning för mig. Den enda eventuella tabben jag gjorde var beslutet att ignorera den skräpansamling som samlats runt om i dikeskanten. Glad i hågen utan en tanke på vidare konsekvenser dundrade jag över diverse plastburkar, glasspapper och kvitton. Detta var något jag bittert ångrade då slavdrivare Carl en stund senare beordrade mig att ta tag i del två av uppdraget, nämligen att plocka upp det skräp som kunde tänkas ligga i dessa diken som jag likt en fartblind tonåring just demolerat med mitt gula stiga-monster. Naturligtvis analyserade jag dilemmat på ett moget sätt, bet ihop och gick ut för att rensa upp kvarlevorna efter min gräsklippningsmassaker. Om man slänger in en gnutta optimistiskt tänk i situationen kan man till och med se det som att jag kanske slåttrat sönder allt skräp i småbitar för att hålla mig själv sysselsatt en extra timme eller två. Sicken arbetsmyra han är den där Gibbs ;)
Mitt glada sopgubbe-humör höll sig ända tills jag stötte på ett allt för stort hinder. Tydligen hade jag tagit mig vatten över huvudet och förstört resterna av en folieinklädd kebabrulle som någon idiot hade fått för sig att förtära just på vår parkering cirka 8 kilometer från närmaste kebaberia. Detta en gång så prydliga kebabfodral låg nu splittrat i tusentals små, silvrigt skinande konfettibitar och var inte alls sugna på att alla samtidigt hoppa in i min svarta sopsäck.
Tror det är sånt här som kallas för karma och den vise mannen som kom på det uttrycket ville säkert att människan på det här sättet skulle lära sig att ta konsekvenserna av sina handlingar eller något sånt trams. Nog för att jag är bra på att blåsa upp små saker till väldigt stora men om ärligheten ska fram så gick alltting ganska bra trots dessa små missöden.. Jag menar, vad kan gå snett när man har Markoolios Em-låt poppandes i hörlurarna =)

----------

I övrigt var det en mycket bra dag på jobbet. Geico-mannen Carl har fått storhetsvansinne och inbillar sig att jag är hans personliga hackkyckling och tar varje tillfälle han får att ge mig en pik eller skicka ut mig på något meningslöst uppdrag. Per L var alldeles salig hela dagen över att Kupolen serverade pannbiff som dagens lunch. Tydligen är detta något av en favoriträtt i hans hushåll och även något som borde göras till nationalrätt och serveras minst en gång i veckan. Inget ont om pannbiffar, men visst finns det godare grejer.
Jenny var bedrövad över sin hårfärg som hade gått emot henne och blivit en nyans brunare istället för det efterlysta blonda som hon tjatat om hela veckan.
Ynglingen Linnéa vann även idag tävlingen om vem som kan använda mest hårspray på en och samma dag. Till hennes försvar skall det sägas att hon faktiskt sitter inne med en riktigt ball frilla!
Cykel-Emma bjöd på mini-rut med kaviar på fikastunden, till min stora förtjusning. Har lyckats tigga till mig ett par såna härligheter nu och måste säga att dem verkligen inte går av för hackor! Det finns dock ett problem som vi trots obegränsad hjärnkapacitet inte kan komma underfund med. Hur i allsin dar blir kaviaren randing när den kommer ut ur tuben? Kanske finns det en helt logisk och simpel förklaring men erkänn att det känns rätt invecklat. Men snyggt äre, och gott dessutom. Dagens ros går därför till Kalles Randiga. Om jag stöter på den där Kalle nån dag så ska jag ge honom en riktig klapp på axlen. Tror ändå de kan vara svårt att stöta på karln. Finns många blonda och blåögda små pojkar i det här landet...

------------------------------------

Bjuder på en bild..




Henke, jag och Mario i New York City

Bra trött

Klockan är sent söndag kväll. Har just varit hemma hos Soffan. Som vanligt dyngdegade jag i hennes tvåsitssoffa som jag på ett finurligt sätt möblerat om till yttersta bekvämlighet. Dagens höjdpunkt, förutom det sedvanliga soffdegandet, var pappa Nisses investering i en jättestor tv-apparat. Den förhöjde underhållningsvärdet på kvällens fotbollsmatch avsevärt och vi satt båda och njöt framför där framför dumburken. Tack Nisse!
Vi har det bra jag och Soffan. Hon fixade matlåda åt oss till imorgon och i gengäld gav jag henne en snabb lektion i hockeyns ABC. Idag diskuterade vi offsideregeln ingående och gick som hastigast över det komplicerade fenomenet kallat Icing. Soffan lämnar oss förmodligen till hösten för studier i Uppsala. Det normala vore väl kanske att vara glad för hennes skull men det är jag verkligen inte. Kommer bli tomt utan henne här. Så jag håller båda tummarna och hoppas att det skiter sig fullständigt i den nya staden.

Imorgon är det måndag. Sista träningsveckan före uppehållet. Sedan följer fyra långa veckor av sol, bad och allmänt slackande...eller inte. Vi får individuella träningscheman över sommaren och det gäller att ligga i då det nalkas tester direkt vid uppstarten. Är nog inga höga odds på det faktum att mitt träningschema förmodligen kommer innehålla mer kondition och snabbhet än styrkepass på gymmet.

Kanske har missat att nämna det men jag har lyckats snubbla in på en arbetsplats också. Nu mera är jag vice vd på Team Sportias hockeyavdelning här i staden. Mitt överhuvud Johnny är den som har mest koll på grejerna men nu går han på semester så jag får ta över årorna ett par veckor. Konstigt nog har det varit dåligt med hockeykunder såhär långt så jag har fått fördriva tiden med att terrorisera den övriga personalen samt åka runt i butiken på en ny skateboardliknande sak som kallas för "the wave". Har blivit något av en mästare på wave-brädan och mitt självförtroende var på topp ända tills jag tog mig vatten över huvudet och försökte mig på en wheelie på bakhjulet. Det slutade med ett högljutt brak in i Crocs-hyllan och som grädde på moset skrapade jag upp ena knät och ena armbågen. Dock har detta lilla missöde inte sänkt mina ambitioner. Man måste våga för att vinna. The Wave, here i come!

Det jag ville få fram var i alla fall det att alla ni som bor i Karlskoga (eller angränsande städer inom 30 mils avstånd) borde pallra er ner till butiken och minst köpa ett par skridskosnören av er käre bloggkrönikör. Skridskosnören är universella ting som kan användas till en herrans massa saker. Möjligheterna är oändliga. Om inte annat så får ni i alla fall en trevlig pratstund med mig och jag får tiden att gå lite snabbare =)   

Sovtajm för en annan.



En gång i tiden gjorde jag en succéartad praktik på El-man i Västerås. På bilden lyser mitt goda intiativtagande igenom då jag bjöd alla hungriga kunder på korv under en pågående kampanj.  Bra idé av mig där!

Capital cruising

Btw, liten fundering bara..jag ska till stockholm imorrn och vara där hela kvällen/natten. Undrar vilka som läser här som jag känner som är därifrån. Eller känner spelar ju mindre roll. Men som jag borde träffa imorrn i alla fall? Hör av er fan om det händer något kul!

// Vic the brick

En sluten cirkel

Imorrn är det syskonträff i Gävle för alla Gibbs-are där ute. Tyvärr kan jag inte deltaga. Måste träna ni vet.
Till något helt annat. Jag har kommit på att allting är en sluten cirkel. Se här till exempel:

Ett av mina syskon är min broder Albert. Och då kommer jag att tänka på bandet broder daniel. Dom har en låt som heter Superstar. Hamburgerkedjan Sibylla i karlskoga har en riktigt god burgare även den med namnet superstar. Apropå hamburgerkedjor så öppnar Max dörrarna för första här i stan i nästa vecka. Nåt annat som öppnar dörrarna för första gången i staden är festivalen "Putte i Parken". Och vem spelar där om inte Håkan Hellström. Minns jag nu inte fel så var samme Håkan med och bildade bandet broder daniel. Fortare än man han säga marängschwisss, så var cirkeln sluten!

----------------
Tänkte vara en god förebild nu och svara på lite kommentarer från det föregående inlägget:

Larssa undrar varför min lysande fotbollskarriär är över. Det är så jag att blev tillsagd av boforsledningen att inte spela nå mer fotboll. Det står inget i mitt kontrakt om att jag inte får göra det men jag respekterar beslutet och får därmed begrava drömmen om att göra en "Tumba" - dvs göra landskamper både i hockey och fotbollslandslaget.

Signaturen "vanessa" är förvirrad angående min ålder och skolgång. Ska räta ut dina frågetecken Vanessa. Jag är 88a, dvs 20 år gammal. Men flyttade efter andra året på Västerås hockeygymnasium till usa och kunde därför inte fullfölja mina studier. Efter två år där återvände jag hem och lika hastigt som jag lämnat skolgången fick jag börja plugga igen. Började 2:an igen på handelsprogrammet men tog endast ett fåtal kurser som jag inte gjort i Västerås redan. Ska däfrö gå sista året i höst nu och förhoppningvis få en sån där fin och rofylld student som mina jämngamla vänner hade två år tidigare. Bättre sent än aldrig, var det någon schysst snubbe som sa en gång.

Mimmi - Jag säger magiskt hur mycket jag vill. Vare sig du vill eller inte ;) Alexander Hult for president, woho!

Hannes - Låten du tänker på är "Danzig - Mother". Riktigt skön låt som vi hade när vi åkte in på uppvärmingen i Portland.

Peo O - Du har bra koll och det stämde ju ungefär..fast inte riktigt. Men ändå..aa, du förstår va jag menar.

Bongo - min trogne supporter. Håll järnkoll på Snöret i vinter! Visa honom gärna även stadens uteliv. Kan tänka mig att han vill ut å känna pulsen på metropolen Sundsvall illa kvickt. And if u see him, tell him i said hi =)

-----------------

Fick en lysande idé i duschen igår. Jag måste börja göra film igen. Tyvärr har jag ingen mjukvara eller bra kamera till detta. Lika synd är det också att jag inte har råd att köpa något av sakerna för tillfället. Men en vacker dag när jag är tillräckligt rik så lovar jag det ska hagla in hemmagjorda blockbusters här på bloggen, dock utan inspiration av den långhårige liraren i ett icke nämnt blåvitt lag ca 25 norrut.

-----------

Ska ringa Peppe nu, bra match på tv ikväll. Ha en bra fredag =)




Ronaldinho?


Chill out

Calm down people..
Har under dagen mottagit flertalet negativa kommentarer angående bristen på skrivande. Det är sommar, det är(var)sol, student, träning, livsnjutande och en hel del annat på gång som helt enkelt övertagit suget för bloggen. Ni vet väl själv hur det är under sommarmånaderna. Allt är inte sig riktigt likt. Man har lite mer energi, lite mer glädje sådär. Istället för att sitta inne i sitt mörka hem och tycka synd om sig själv hör man av sig till vänner och hittar på tokigheter.


Sitter just nu hos nyblivne 20-åringen Peppe Lundh och ugglar. Har kört ett innebandypass som resulterade i en 10-9 vinst för mitt lag och en jävligt (o)skön vadkaka signerad Emil "Nalle" Johansson. Händer det igen så måste jag ge han stryk, så är det bara..

Tänkte dra några snabba grejer som har hänt sen sist:

¤ Vill rikta ett stort tack till familjen Sahlén för en grymt kul studentkväll. Festival i trädgården med allt vad det innebär. Måste ske igen.

¤ Har slutat tvåan på gymnasiet...igen. Bara ett år kvar nu, borde jag greja om ingenting oförutsett händer.

¤ Spelade en korpmatch i fotboll för stadens stolthet Fardins FC. Jag agerade lagkapten och fick styra och ställa på mittfältet. Matchen vann vi med 4-3, riktigt skönt. Tyvärr gick min insats inte obemärkt förbi då en bild på mig i den lila fardinsdräkten dök upp i Karlskoga-kuriren dagen efter. Det ledde till bra pr för fardins men även ett abrupt slut på min lovande fotbollkarriär. Jag önskar Fardins FC all lycka i framtiden och jag räknar med att stan sluter upp bakom de lila krigarna under höstsäsongen.

¤ Var hemma förra helgen. Han träffa Vik-grabbarna i Västerås och mina homies i Enköping. Dennis var på besök i V-ås också, kul kul. Lika stekig som vanligt kunde han inte yttra sig om något klubbval men vi fick några dagar senare se att han skrivit på för Timrå. Det blir nog bra tror jag. Där får han allas vår favorit Nygårds som tränare och det kan inte bli annat än bra för en brunkare som DP, eller?

¤ Igår hade vi coopertest. Tre kilometer på tid helt enkelt. Sprang in på exakt 12 minuter. Förbättrade mig 6 sekunder glädjande nog. Var osäker på min form men skönt ändå att det är på rätt väg. Peppe kenyan joggade in på magiska 10.24. En vacker dag är jag där jag med....not!

--------

Fotbolls-em har börjat också. Kul som fan med Sverige-vinst. Jävlar va glada vi blev när Zlatan hängde upp den i klykan. Ny match på lördag, folkfest? Ja tack!!

Ska in i duschen nu..take care folks!


"Ser du något tåg Karin?! Inte jag heller!"

Ytterligare en helg är till ända. Det är måndag igen. Vanligtvis en jobbig dag innehållandes en överhängande ångest pga helgens alkoholintag eller överfall mot den hårt ansträngda ekonomin. Så är ej fallet idag dock!
 Helgen var så lugn den bara kan bli med strålande sol utanför fönstret och goda vänner som sällskap.
Vi hann med: 
En hel del solande.
Bränna oss på bringan.
Svettas i värmen på Normans bil.
Grilla jävligt mycket korv.
Äta en för mycket och få ont i magen.
Se på brunkig fotboll i divison 6.
Göra en klok investering i en 99-kronors brassestol.
Kicka böll två gånger om. 
Köra ett Ronnie Coleman-inspirerat gympass på Colluseum.

Spela tvånudd i nöjesbutiken.

Kort och gott, en bra helg =)

------------------

Jag och Luffen konstaterade i förra veckan att man alltid kollar läget i näsduken efter man snytit sig. Det tyckte Sofie var snoräckligt (haha) och ville inte alls hålla med oss. Så hon tog sitt pick och pack, drog till London och lämnade oss ensamma över helgen. Snacka om kort stubin!

Sista skolveckan nu. I två månader har jag nu plågats och grillats inne i Bregårdsskolans lokaler. Grejjade mitt efterlängtade Mvg i Engelskan. Tydligen ska jag få något specialutformat program till hösten. Exakt vad det innebär vet jag itne men jag håller tummarna för tre timmars lunch och minimalt med arbetsuppgifter..

Idag får jag celebert besök. Fanny kommer hit ända från Norge och ska känna på karlskoga-livet. Ska bli riktigt kul och se na igen, var länge sen nu =)

För en mer utförlig och detaljerad redovisning av min helg hänvisar jag till min vapendragare Luffens blogg. Han kan det där med att skriva han.

RSS 2.0