En glad nyhet!

Såg just på boforsik.com att min barndomskompis Patrik "Peppe" Lundh är klar för bobcats. Verkligen hur bra som helst i dubbel bemärkelse. Vi har båda Lidingö HC som moderklubb och speladet illsammans i vårt framgångsrika 88a-lag från det att vi var 8 år fram tills vi blev 13. Många roliga minnen från den tiden. Peppe var helt överlägsen alla andra och jag vet inte hur många mål han gjorde på soloraider. Själv var jag back i andrafemman och spåddes nog ingen lysande framtid. Men tänka sig hur det gick och nu är vi plötsligt i samma lag igen. Ser verkligen fram emot att spela med Peppe igen. Kvickare kille får man leta efter. Bra spelsinne och en jäkla kämpaglöd. Jag ska bara lära honom att skjuta till hösten så kan det bli succé. Han kommer verkligen passa in här hos oss.
Kul det här med Lidingö HC förresten. Eller VIkings blev vi ju efter konkursen 1999. Det är en del kändisar från 88a-laget som man spelat med genom åren.  Här följer ett axplock av de gamla hjältarna 

  image88
         
Jag hamnade i Västerås, Portland sen Bofors.

 Peppe i Djurgården, Malmö, nu Bofors.

 Greger Hanson - Peppes radarpartner. Jag uppskattar att dom gjorde säkert närmare 400 mål tillsamans i LIdingö-tröjan. Greger gick också till Djurgården sen stack han över pölen och spelar nu collegehockey i Northern Michigan.

Eddie Läck - lång sak som stod i mål och gjorde det med bravur. Kom ganska sent till Lidingö. Gick efter u16 även han till DIF. Där tampades han med Ridderwall i några säsonger innan han drog till Leksand. Där är han nu utnämnd förstemålis till nästa säsong. Inte illa pinkat av läcken måste jag säga.

Emil Billberg - back som sedermera blev forward och gick till södertäljes hockeygymnasium. Spelar nu collegehockey för Bemidji state.

Mattias Guter - tredje länk i den fruktade Kalle Anka-kedjan med Peppe och Greger. De fick en egen artikel i aftonbladet när vi va 12 år där de blev jämförda med finlands guldkedja från VM 95 som även de kallades för Knatte, Fnatte och Tjatte. Dominerade slutspelet i Aftonbladet Cup 2000 och tog oss hela vägen till guldet.
Kul anekdot är att vi i finalen mötte Huddinge som hade två hyfsade målvakter vid namn Stefan Ridderwall och Jhonas Enroth. Båda två nu i elitserien. Det hjälpte naturligtvis inte mot giftiga Lidingö Vikings som satte plattan i botten och vann med 2-1
Guter gick efter u16 till Djurgården och har där varit en framtträdande figur i j20 superelit de senaste åren. Lagkapten under säsongen som just gick av stapeln.

Marcus von Sydow - vår eminente lagkapten. Han gick efter u16 till Djurgården och spelade i deras j20 så sent som den här säsongen.
 "Sydde" och jag spelade även i samma fotbollslag under barndomsåren. Hersby Hawks hette laget och vi bildade ett giftigt anfallspar på 7-manna. Fruktade i huvudstaden för vårt hårda "hockeylir" och avancerade varianter. Vi uppfann djupledspassningen på 7-mannaplanen vill jag påstå. Och eftersom det saknades offside var det bara att knata från vänster till höger bakom backlinjen, fånga upp bollen och sätta den lite snyggt vid målvaktens högra stolpe. Fungerade varje gång.
 Det föreföll sig så att IFK Lidingö som vi spelade för bestod av hela tio lag i vår åldersgrupp. Därför delades lagen in efter områden på ön och man hamnade således i det lag som låg närmast där man bodde. Det blev många hårda kamper oss hockeyspelare sinsemellan när lagen på ön möttes i intern-cupen som hölls nere på vallen varje år. Greger spelade för Rudboda, Peppe för Sticklinge Marlins och Guter för Breviks Fantomer. Guters lag var klart bäst och vann alltid men där bakom var det jämna matcher. Minns speciellt när Hawks mötte Rudboda och vi lyckades eliminera Greger som var deras stjärna och vann matchen med 3-0 eller något sådant. Var inga glada miner efter det vill jag minnas.
Hoppas ni noterade de sköna lagnamnen. Några andra namn som fanns var b.la Skärsätra Stingers, Högsätra Fighters och Torsvik Tigers men där figurerade inga kändisar så dom skiter vi i.

Kul med en nostalgitripp denna härliga "sommar"dag.
-------------

Nu ska jag till gymmet. Och nej Tommy, de blir inga tunga vikter och stora muskler. Många reps, mycke explosivitet. Det är melodin för sommaren 2008.

på återläsande // Vikke Hallon

Kommentarer
Postat av: s

Nu glömde du väl ändå Enköping och Almtuna? (A)

2008-04-19 @ 21:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0