Curly Sue

Vettig dag for once. Går som vanligt och lägger mig för sent men hey, rome wasn't built in a day.
Gick upp tidigt i morse i alla fall. I mina mått mätt åtminstone. Var ute på trappan vid 9.00 redan. Mötte Luffen 100 meter längre bort..han var på väg till mig med en Pan Pizza i handen. Vi skulle ut på promenad så han fick gott stoppa sin Billys i fickan och knata på ner mot stan. Vi gick en jävla runda och efter 50 småkyliga minuter var vi hemma igen. Rundan startade ner mot Statoil innan vi svängde av höger mot mcdonalds. Vidare upp mot busstationen, bort förbi Rävåskullen, ner till Nobelhallen och sen hem. En rolig sak hände på vägen. Vi mötte en tjej uppe vid nöjesbutiken. Hon var upptagen i telefon men skickade oss en drömmande blick vid mötet. En kvart senare mötte vi samma fruntimmer utanför nobelstadion på andra sidan rävåsen fortfarandes pratande i telefon. Jag kände att möter man varandra två gånger på samma promenad så är det nästan dags att hälsa. Jag gjorde en antydan att slänga upp handen och utropa ett "Hej!" men den här gången var hon inte alls sugen och stirrade bara ner i backen och gick förbi..knepiga människor dom här Karlskoga-borna..

Resten av dagen såg ut såhär: Kom hem från promenaden, käkade gröt, surrade med Högga på msn, mötte upp honom på gymmet 11.30. Vi körde "Alex favorit" i en halvtimme sen fortsatte han med roddmaskinen medans jag smög in i styrkerummet och lyfte lite skrot. Skönt å komma igång med träningen efter en veckas uppehåll.
Åkte hem vid ett, käkade lunch och lekte sen vuxen och tvättade en massa kläder från två till fyra. Fick god hjälp av Luffen, tro't eller ej men han är en hejjare när de kommer till tvättning. Degade därefter själv i tre timmar i väntan på andra semin mellan Hv och Timrå. Första perren va seg så jag slängde på mig jackan och drog ner till ishallen för att stötta lillebror Karlskoga HC i kvalet till div1. Tyvärr blev de törsk för Luffens mannar men det är inte kört ännu fick jag höra efteråt.
Ja å Luff gick hem te han, kollade på So you think you can dance och degade i soffan. Jag passade på att dissa lillasyster Ebbas horribla chokladbollar lite grann, precis som jag gjort de föregående tre dagarna jag tvingats se eländet ligga där i kylen och lida. Av nån anledning har hon fått för sig att man inte ska rulla chokladbollarna utan istället göra små fula klumpar av smeten och pula ner dom i små knäckformar. Ren tortyr för en sann chokladbollsälskare.
Kan också tillägga att hon idag värmde ketchup i mikron, så att ni får en bild av hur den lille filuren fungerar. Haha, men hon är bra go ändå måste jag säga..

-------------

Torsdag imorgon, får se vad den dagen för med sig =)


                                      // Vicky

Slajjerskött

Tjena hejsan! Har varit på lite vacation kan man säga. Var hemma i Nysätra Hammarby 21 och hälsade på min kära familj. För er som inte vet var denna gård är lokaliserad så kan jag meddela att palatset ligger ute på landet mellan Enköping och Uppsala. Det är 19 km till Enköping, 34 km till Uppsala och 12 snabba hem till Olof i Härnevi.
Är ni nånsin hungriga så rekommenderar jag starkt ett besök där hos familjen Hansén i Härnevi. Man blir mer ofta än sällan bjuden på delikata måltider och välbehövliga fikapauser. Förutom tre söner som är där mellan varven finns alltid lika genomtrevliga Ulla-Maria och youtube-kungen Sven-Olov att tillgå i den röda stugan precis intill torstunavägen. Senaste besöken inbjöd till många skratt när Sven-Olov, i folkmun kallad "Svempa", vart som ett barn på julafton då mellanbrodern Erik drog fram kortleken och rev av några snygga korttrick.

Min påsk var riktigt skön. Åkte hem redan förra måndagen och satt hemma hos mor min hela veckan. De var riktigt skönt. Vanligtvis brukar jag bli rastlös på hemmaplan men nu passade det verkligen in bra i min schedule. Visserligen hann jag med både en och två festliga tillställningar under påskhelgen men tiden där i mellan uppskattade jag verkligen. Utbytte faktiskt ett och annat ord me lillasyrran under veckan också. Hon är lite speciell förstår ni. Fyller 13 år nu i maj och är "lite för cool" för oss andra i familjen just nu. Som när jag kom hem från Usa efter att varit borta i 6 månader brast jag ut i ett "Hejj Frida!", när jag kom in genom dörren. Fick ett kort och konsist "tja" tillbaka innan hon satte av upp mot sitt rum. Den här gången var som sagt mer lyckad. Vi lagade lunch tillsammans och retades mest hela veckan sådär som syskon ska göra. Vi får hålla oss till varandra nu när storasyrran Amanda är ute i vida världen på äventyr. Först bodde hon på Malta, sen bar det av till Italien en stund sen Frankrike och nu ringde hon och sa att hon fått jobb på en Hästshow från Berlin som reser runt i hela europa. Stolt jag blir över min lilla storasyster =)
--------

Vart utgång med boysen två gånger som sagt. I Västerås på fredagen. Fermén och jag kamperade ihop. Artade sig bra och blev verkligen hur kul som helst. Fick en ny kompis till och med..kan berätta historien. Vet inte om jag sagt det här men mot Nyköping borta slogs jag mot en i mitt tycke halvknasig brunkare med ett hett temperament. Han frågade om jag "ville gå", jag svarade ja så vi droppade handskarna och dansade en stund. Ryktet gick att han hade kraftiga bulor och blåmärken efteråt men jag visste inte säkert..i alla fall. Min gode vän Dennis Persson som även han återfinns i Nyköping Hockey tog med denne slagskämpe, Magnus heter han t.o.m, till Västerås i fredags för att visa honom stan så att säga. Vi hamnade alla på samma förfest och det var minst ett sagt ett kärt återseende. Så fort jag klev in genom dörren och såg honom så brann det till i skallen och jag började puckla på honom så mycke jag orkade. Blodet sprutade och tänder flög..hoppades ni på ja. Var verkligen inte så det gick till. Jag blev hur glad som helst och vi blev bra kompisar och umgicks hela kvällen. Det är sånt som är härligt med hockey. På isen, bittra fiender. Utanför, best friends =)
----------

På söndagen var jag ut och träffade många gamla vänner från Enköping. Vart rätt lugnt om vi säger så...citerar min idol Forest Gump, "that's all I have to say about that" =)


--------------

Har jobbat hos Luffens mormor och morfar idag. Dom var jätteroliga och trevliga och bjöd på både lunch och fika. Vi lyfte hundraåttielva stenplattor och vart helt slut. Luffen var den som dog först och fick kämpa sista biten in i mål. Jag har som ni förstår bra mycket bättre kondis och småsprang med stenbumlingarna som om jag inte gjort annat i livet ;) Kändes ändå bra att göra lite nytta och inte uggla hela dagen..mer sånt framöver =)

------------

image82
Home sweet home

------------

Sovtajm fö en annan, hare gött!

                                                 // V

Filmtema

Den här filmen tycker jag och Luffen är riktigt rolig. Kanske är de bara för att vi är omogna 88or. Kanske bara för att klockan är rätt sent..spelar mindre roll egentligen. Skönare fight får man leta efter!
Notera gärna hur killen i rött vägrar dra upp guarden när han i blått drar på storsläggan. Dum & Dummare?


Allen Iverson

Kan vara den skönaste basketliraren någonsin. Måste bli mer som honom, helt klart.


"Kom hem"

Kom just hem från Sälen. Fy fan va sköj de va! Vill tacka grabbarna för en härlig resa innehållande många skratt och en hel svarta kameler!

Nu ska jag ladda om batterierna på hemmaplan och sätta igång med fysen så småningom. Ser fram emot en riktigt bra sommar. Ska vara med mina vänner så mycket jag orkar och bara njuta av livet. Några fräknar på näsan kanske man kan få också ;)


onsdag

inlägget från igår fick ett varierat mottagande. lite överaskande för mig till en början men sen när jag tänkte efter så kom jag fram till att de inte var så konstigt. there's always two ways to look at things. oavsett vad man säger kommer inte alla att hålla med. något jag får vänja mig vid. kan säga såhär bara:

jag vet inte allt om målsättningar och inställningar..jag är bara en spelare liksom. mina tankar är precis som det låter, bara mina tankar. så länge ingen "antar","misstänker" eller drar några egna felaktiga slutsatser av det jag skriver så är det bara att tycka på i kommentarsfältet =) nog ska vi alltid kunna hitta något att gnälla på. jag kan starta upp med ett gnäll från min vardag: idag började det regna när jag var ute och cyklade. förbannade himmel att öppna sig precis när jag är ute på äventyr tänkte jag då. skärpning! mina byxor blev blöta så jag hängde dem på tork när jag kom hem.
haha, ja så kan det låta om man inte har något riktigt bekymmer i livet. god natt med er.


// vik


karlskoga-lexikon del 4

  • Stri - att bråka, dryga, gräla

  • Träligt - jobbigt läge


  • Slagskött (låter förbannat roligt) - slagskott

livat värre

Fick idag höra att min blogg snubblat sig fram till en plats i Citatspalten på kanon.se. Vem som tog det beslutet vet jag inte men det är bara att tacka och ta emot. Under kvällen har det varit full aktivitet här med kommentarer och förklaringar. Jag tackar även för dessa åsikter som åtminstone rätade ut ett par frågetecken som funnits i min lilla hjärna på sistone.

Minns inte exakt hur kommentarerna var utformade men det verkar vara ungefär samma sak som tas upp i allihop. Supportrarna verkar vara besvikna på ledningen för vad dom anser vara dåliga beslut. Man kan väl säga vad man vill om sånt. Det finns alltid två sidor att se på saken. Från den sidan då folk är nöjda och den med folk som är långt ifrån nöjda med hur föreningen sköts. Själv tycker jag den sköts på ett föredömligt sätt. Man värvar unga, hungriga spelare och har en klubbkänsla som jag sällan stött på någon annanstans. Alla inblandade ger allt för föreningen, inte minst då vår käre sportchef som jag ofta ser hoppandes och studsandes av engagemang där brevid utvisningsbåset. Det är när man ser sånt som man känner sig delaktig och inte vill annat än att nå framgång med klubben. Sen allt tjat om att man ska gå upp hit, och gå upp dit. Det svenska seriesystemet sätter bara myror i skallen på folk. Det finns vissa städer och klubbar som passar att spela i elitserien och det finns dem som inte gör det. Enligt mig borde man stänga alla serier i Sverige. På så sätt kan föreningarna jobba i lugn och ro med att prestera så bra som möjligt i respektive liga och slippa pressen om att gå upp till en högre division. Tänk vad skoj om allsvenskan var utformad som elitserien med ett fullt slutspel i bäst av 7 matcher. Att man kunde våga mer vid värvningar och utveckla juniorer som kunde få den speltid som behövs för att utvecklas.

Istället för att vara avundsjuka på Färjestad i elitserien kunde vi vara nöjda och stolta över att ha ett riktigt bra lag i allsvenskan som alltid kör för allt vad tygen håller. Visst skulle det finnas tuffa tider då laget gick tyngre men tänk så skönt att ha varit med hela vägen och sen se laget lyfta pokalen några år senare. Det vore nåt de tror jag =)

Tyvärr så blir det nog aldrig en verklighet..allt handlar väl om pengar som vanligt. Pengar är bara skit, tänk att det ska styra så mycket här i världen..


Visst var det synd att Kolan gick till FBK, inget snack om den saken. Men om ledningen ansåg det vara de bästa alternativet så tänker jag lita på det. För om vi i Bofors ska bli framgångsrika så måste vi lita på varandra, stå bakom varandra och tro på det vi gör. Såväl supportrar, spelare som ledare. Kan vi svälja egot och stoltheten och göra de här sakerna så tror jag att Karlskogas stolthet verkligen bli att räkna med i framtiden =)


världens bästa

tänker slå till med lite av en fjortisfras och säga att jag har världens bästa vänner. Tänker på er en massa och längtar tills vi samlas hela ligan i sommar igen =)
När jag kom hem till datorn nu på kvällen hade jag ett msn-meddelande från ingen mindre än Svempa Hansén. För er som inte känner honom kan jag säga att han är min bäste vän Olofs far och berättar ofta och gärna om hur han slog Björn Borg i tennis när dom var små. En råskön snubbe helt enkelt.
I alla fall så hade han skickat en youtube-länk till mig. Nyfiket klickade jag och sken genast upp som en sol. Det är från i somras när det var Sikta mot Stjärnorna i Lilla Härnevi. Det var jämnt skägg i tävlingen. De enda vi vet säkert är att Mats Rosander inte vann. Mycket hände den kvällen. Jag lökade sönder en av familjen Hanséns kavajer totalt, Olof fann lite tillfällig kärlek hos en icke nämnd handbollstjej och tidigare nämnde Mats stod i ett gathörn efter krogen och förgäves raggade på förbipasserande brudar..

Love u guys!


kvällstugg

Hej hallå dagboken.
Sitter i min halvtaskigt inredda lägenhet och lyssnar på gamla klassiker från förr. Låtar från den tiden då det inte fanns några bekymmer eller orosmoment. Pratar då alltså om mina två första år i Västerås. Miss those days, a lot.

Vill säga några saker såhär framåt småtimmarna.
Tycker det är synd att det som en gång var en rolig och intressant blogg med mycket glädje och inspiration i har blivit lite av ett forum för dystra griniga själar från det gråtrista Sverige. Visst alla har rätt att ha sin åsikt och allt sånt där pladder men då kan ni väl vara så snälla att hålla den för er själva. Om du inte tror att jag skulle uppskatta den så ber jag är er härmed att hålla igen truten, dra nåt gammalt över er och återkomma när ni har något kul att säga =)

------------
En annan sak jag är fundersam över är Boforsfansen här i staden. Jag snubblade över den här gästboken som finns på vår hemsida och blev lite chockad över hur snacket gick där. Det var bara en massa gnäll och negativa kommentar nästintill överallt. Om man hejjar på ett lag så borde man väl stötta dom och vara positiva rakt igenom. Klart man inte kan gilla allt men utåt sett så kan ni väl städa upp det lite? Som spelare eller ledare är det mycket roligare att gå till jobbet om man har fansen som står och bakom en än sitter vid en dator någonstans och skriver en massa trams i en gästbok. Kommer ihåg den där gyllene regeln jag lärde mig på lågstadiet, den passar bra in här.. "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad"
---------------
Fans och publik är för övrigt det bästa jag vet. I Portland var dom hur bra som helst. Vi förlorade i stort sett varje kväll men ändå stod dom där och beundrade vårt hårda jobb och mod ute på isen. Dom vallfärdade till galleriorna när vi skrev autografer och hjälpte oss med allt vi behövde. Efter att jag blev hemskickad fick jag en massa mail och meddelanden på Facebook där dom beklagade sig över hur klubben behandlat mig. Någon hade haft en skylt uppe på matchen efteråt där det stod "bring back Sjodin". Sånt värmer verkligen ända in i själen.
hmm..när jag tänker efter så kanske det är jag som är bortskämd med snälla supportrar. Eller det är nog en kombination. Svenska fans är bortskämda med bra hockey och kräver vinster medans jag är bortskämd med amerikanska fans som älskar dig oavsett vad som händer för att du spelar i deras klubb.
--------------
Idag var en konstig dag. Jag hade liksom inget jag var tvungen att göra. Jag känner ingen i laget sådär jättebra heller så har mest varit själv hela dagen. Gick och hämtade min cykel uppe vid Sudden sedan tog jag den och styrde kosan mot vårt kära gym vid namn Colluseum. Rev av lite kondition plus styrka. Testade Alex Hults favoritmaskin idag. Vet inte vad den heter men de känns som en blandning mellan att åka skidor och gå i trappor.
Man blev rejält svettig och kände hur fettet brändes bort från kroppen. Ska starta upp med morgonpromenaderna här snart igen. Behöver nog tappa några kilon till säsongstarten i höst. Hade en bra fettprocent igen i Nashville i höstas. 8,1 % stannade den på. På sommarcampen hade jag 12,8%. Så någon fara så är det ju inte såhär tidigt på försäsongen. De jobbiga för mig är väl att jag går upp i vikt hur lätt som helst. Käkar inte så värst dåligt tycker jag men så fort jag gått ner lite så går jag upp det igen på en gång. Tror fan jag har ätstörningar av nåt slag..
Får kolla upp det där.
Lite kul är det också för jag och Luffen umgås en del som ni kanske märkt. Han har exakt det motsatta problemet mot vad jag har. Han kan äta hur mycket skit som helst men går inte upp i vikt nå markant. Han är bra mycket tunnare än mig redan från början. Någon som vet hur det där fungerar?
I alla fall så säger han att han ska upp 20 kilo över sommaren. Får se hur det går för oss båda..
------------

Efter gymmet drog jag hem. Tog en dusch och åt lite oxpytt. Sen ringde jag runt lite om jobb och skola innan luffen klev in över tröskeln. Kul tyckte jag! Vi gick hem till honom vid 5 och åt middag. Sen skulle han iväg på träning. Jag låg vid det laget så skönt i soffan så jag beslutade mig för att stanna. Sju timmar senare låg jag kvar i samma ställning i soffan något tröttare än när jag startat min soffpotatiskväll. Såg Vik-Växjö. Rätt bra match tycker jag. Vik har riktigt skickliga spelare men dom är alldeles för dåliga i egen zon för att de ska räcka någonstans tror jag.

Nu behöver jag sova.

              Take care

the end

Då var den säsongen slut. Den här var precis som vanligt inte den andra lik. Började minst sagt trevande i ett bottenplacerat Portland och slutade med playoff-miss med brunkiga Bofors.
Vi vann mot Sundsvall i onsdags men det räckte inte. Borås tog sina tre poäng och knep sjundeplatsen.
Men nu lägger vi det bakom oss och blickar framåt. En sammanfattning av säsongen kommer inom kort.

           Stay tuned!

 

Söndsvall

Det är morgon. En fruktansvärt tidig sådan. Tvingade mig upp här vid kvart i åtta. Oj..hade glömt bort hur trött man kunde vara. Var den där gamla känslan från grundskoletiden då man var tvungen att hinna med bussen nånstans i vintermörkret. Usch och fy.
Anledningen till min tidiga uppgång är den att vi ska på roadtrip. En väldigt liten och oskyldig sådan som egentligen bara består av ett och ett halvt dygn on the road. Sundsvall är destinationen för dagen.
Vi spelar sista grundseriematchen där imorgon kväll, så alla läsare norr om gävle..be there!
Läget är som sådant att vi måste vinna medan Borås tar högst en poäng. Tror Oskarshamn har nåt finger med i leken men jag har ingen koll på deras läge direkt. Kan handla om en målskillnadshistoria.
Anyhow, jag ska inte spekulera i sådant utan istället gå ut och göra jobbet imorgon.
Ha det bra här nere i "söder" så hörs vi under torsdagen.

          Nygge, here i come =)

Bofors vs. Borås 1-3

one word...
       
                                 ...Fuck


RSS 2.0