"Vinnaren...lilla jag"

Folks, people, fellas, compadres...i'll give you: FRIDAY!

Ligger (as usual) i en soffa såhär på eftermiddagen. Just nu befinner jag mig hos grannen. Ett yngre par med rolig humor och dålig musiksmak. Vi har en skön relation. Jag tar min dator, en smörgås och knatar över..simple as that.
Mannen här i huset är något av ett sportfreak. Han håller på konstiga och i mina ögon skitdåliga lag. Gnaget, och Modo.
Ganska pinsamt anser jag men vi har ju de där med åsiktsfriheten så jag lär väl acceptera även hans tveksamma tänkande.

En liten round up av veckan måste komma till här känner jag:

Match i onsdags. Sundsvall hemma. Vinst med 5-4, riktigt jävla gött. Självklart hördes röster från neggfolket som va så gryymt besvikna på sista perioden. Men det skiter jag i. När vi går till play off i höst så är nog de flesta rätt nöjd med att vi tog de här tre poängen.
Har jobbat en vecka till. Har varit full fart ute på team sportia...not. KSK-aren Per L, som för övrigt verkar ha många fans här på bloggen, har dumt nog startat krig mot mig.
Det hela började med att han busigt erkände att han pyst mitt bakdäck precis innan jag skulle iväg på träning. I gengäld släppte jag ut luften i båda hans däck och täntke att de är väl bra med de. Men så kommer han och hävdar att jag ätit upp hans knäckebröd och det hela är igång igen. Vi får se vart de leder..vem som börjar grina först, Perra förmodligen.

Eftersom det är fredag så är det dags för...

...Veckans Lista:

Veckans måltid:
Tre veckor gammal matlåda innehållande söndersmulad pasta med nåt som en gång i tiden var skinksås. Borde ha slängt den.

Veckans brunk:
Peppe Lundh brunkade cleans(frivändningar)som självaste Ronnie Coleman idag efter träningen. Strongt!

Veckans myspys:
Hos Bülow igår kväll. Lite hockey, lite fika, mycke mys. Med en unge i famnen och två gapandes på övervåningen bjöd han ändå på en trevlig kväll i huset där man alltid känner sig välkommen.

Veckans Daggen:
Alltid svårt, men den måste nog gå till Daggen den här veckan också. Han har kämpat, han har skrikit i falsett och nu har han dessutom blivit en riktig playmaker. Grym macka på bladet senast, och 1-0 var i hamn.
Tätt bakom kommer Kindahl som följt Gibbans fotspår och var riktigt fightsugen igår på träningen. Om inte tre grabbar hade hållt fast honom hade det nog varit kört för vår käre Fredda.

det var veckans grejjer för nu.
Om någon tycker jag missat något, hör av er!

Gameday på söndag, treeee pinnnnarrrr äre som gäller =)

hare gött! peacee


Carolina Hurricanes

Hujeda mig!
Kom just hem från jobbet.. trodde vi levde i ett lugnt land förskonat från jordbävningar och översvämningar.
Visserligen kanske så är fallet men nu ska jag komma till saken..

Cyklade lugnt och stilla min vanliga väg hemåt i höstsolen. Njöt som aldrig förr och hade vinden i ryggen och en aning hemlängtan. Med andra ord så gick det undan.
Plötsligt, i höjd med bensinstationsrestaurangen Romana dyker en oannonserad virvelvind modell större upp från ingenstans och skapar oreda.
Med sig hade den 18 ton grus och en hel jävla lövskog. Försöker att blunda så mycket det går utan att för den delen köra av vägen. När jag susat igenom orkanen och återigen kan öppna ögonen ser jag två 100-åriga kärringar halvt vilsna framför mig. Så med grus i ögonen, full trafik till vänser och ålderdomshems-maffian straight ahead får jag fokusera nå det grövsta för att inte ha ihjäl mig själv eller stadens veteraner.

Som ni märker löste det hela sig på ett ganska bra sätt, men nu åker fanimej skidglajjorna fram.
De gäller tydligen att vara förberedd på alla situationer i den här stan..


Eftersnacket

Just ja, signaturen Zwubb ville ha en explanation av den "omtalade" tacklingen uppe i FM Mattson.

För det första, så tror jag inte du heter Zwubb egentligen. Därför är det irriterande att inte veta vem du är. Kan nog leva med ovissheten..men vill bara att alla alias-galna kommenterare ska veta att de inte är nå kul att inte veta vem ni är.

Back to the point.

I slutet körde jag över en kille med röd tröja. Vi låg under, jag ville visa att de tolererar vi itne hur som helst + att jag gjort det till lite av en specialitet att köra över folk när dom minst anar det och är beredda på en tackling. Det är lite av den anledningen som folk ser mig som the man of big hits, busen, Emil Kåberg..you name it.
Men förklaringen är som sagt enkel. Det är smartast och mest fördelaktigt att tackla en back precis när han vänder om, eller har slagit iväg pucken. Då har han inte hunnit spänna sig, och tacklingen gör bra mycket ondare än annars.


Har i övrigt inte mycket att säga. När man vill ta i lite extra i en tackling så gäller det att trycka ifrån med armarna. Då ramlar också oftast motståndaren och man river ner lite extra applåder. Det gör oftast inte lika ont att få en sån "knufftackling", men alla vet ju att det känns skönare och ser bättre ut när grabben drattar på ändan.

Fullföljde med armarna i bröstet på den killen, han ramlade, tappade hjälmen och jag var nöjd. End of story.


Annars då, torsken kändes skit..vi va bättre än dom i sista. Grym klack, igen! Lite runda under fötterna var dom allt men det är som det ska va. Vore jag i klacken skulle jag leva rövare som ingen annan. Men de får bli i framtiden..kanske om jag är avstängd eller nåt. Haha, de vore kul faktiskt.

-----------------------------


Pimp my bike

"Mycke vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig.."

Tillbringat dagen i ett tillstånd av medelvarmt glädjerus. Medelvarmt sådär som i sent mars/tidigt april och inte medelvarmt som typ 150 grader i ugnen. Ugnens temperatur är på stadiga 150 men den värme jag känner är bra mycket mer växlande. Som molnigheten på väderrapporten ungefär. Sometimes good, sometimes bad.
Osammanhängande resonemang men bra uppvärmning för geniknölarna vill jag lova.

Om jag ska översätta ovanstående rappakalja så har dagen varit upp och ner.
Tobbemeck på min arbetsplats(där jag befinner mig i fyra veckor för praktik) har pillat på min racerhojj idag. Jag hjälpte till lite grann, även fast jag nog mest var i vägen. Kan i alla fall stoltsera med en kromad handbroms, dubbla baklysen och nyputsat vevparti. Det där sista är inget jag räknar med att ni förstår, slängde mest in det för att briljera med de få cykeltermer jag snappat upp under sommaren.

Sen kom träningen.
Den gick ungefär sådär halvdant som den brukar. Vet inte varför jag har så svårt med att träna hockey. Det känns konstigt liksom. I alla fall för en matchvan brunkare som hellre vinner kamper i sarghörnen än slår flippmackor på bladet i 2 mot 1. Men jag tänker ändå att efter den här säsongen så borde jag ha blivit en bättre träningsspelare. Just gotta keep it up.


Läste en artikel om D-vm igår. Hockeylagen från landen som gud glömde och sen slängde in i en turnering av kvalitet skitdålig, men ändå charmig på något sätt. Anywho, funderade på om jag och lillebror Albert kanske skulle ringa runt till släkten och försöka samla ihop 10 Guyaner och ställa upp i ett sånt där VM. Men på ett vilkor, då vill jag fan vara förstacenter och lagkapten.

Tål att tänkas på..


--------------------------------

Att vara bloggare och proffesor inom ordbajseri är en dålig kombination. Man kommer liksom aldrig fram till något vettigt...


Cornflakes

It's early as fuck. At least if you ask my supertired eyes right now. They're not "in the game", really..
Lying in my bed, listening to Veronica Maggio. The love of my life =)

Three days without bloggin'. Come on Gibbs..you know better.

Going to work now, i'll write you guys tonight.

                                       Keep your cool.


Fredagsskoj

Update:

Vi sitter och snackar att Magnum stod och pratade med bloggaren BBO på dagens träning. Mellan trumslagen hojtar högga till att det var minsann "Foppa" Magnum pratade med. Daggen ser ut som ett frågetecken..
Mitt i hönsgården kliver gitarristen Peppe Lundh in. Med blicken fäst på skärmen säger han:

"Vadå BWO, spelar han i BWO eller?"

Han river ner skratt och vi alla är glada som bärplockare i lingonskogen.


Rockband

Helvete.

Skrev just ett råskönt inlägg om grabbarnas svikande idag. Innebandy före rockband.
Till läsarsveriges stora sorg försvann tyvärr det inlägget någonstans ute i cyberrymden. Jag råkade trycka på fel tangent, och vips så var 20 minuters hårt arbete 100% förgäves.

Aktuell status:
Ligger i nummer 23 Freddie(got fingered)Höggrens myspysiga plyschsoffa och gottar mig av lite olika anledningar.
1. It's friday.
2. En träningsvecka har passerat.
3. Har tre säsonger entourage att hugga tänderna i på hemmaplan senare.
4. It's fucking friday!

Dagens bedrift:
Ass coach Sam Hallam (uttalas Sääm Hallääm), a.k.a SuperSam lyckades vinna straffturneringen idag på träningen. Extra gott för honom eftersom han med största sannolikhet under förmiddagen rensat nåt gammalt förråd hemma när han skrapade ihop prispåsen. Hur som haver. Tack ska du ha, de gjorde du bra, Sam sam sam!

Dagens fakta:
Kalla pommes på en pizza = inte top notch!

Dagens snilleblixt
Går solklart till mig. Under oerhört stressiga förhållanden på jobbet fick jag en ruskigt bra affärsidé. Ska börja trycka upp tröjor med sköna slogans där fram och mitt namn och nummer på ryggen. Säljs sedan till mycket förmånligt pris.
Vem vill ha den första?

Dagens återkomst:
Perry Johnson. Kom hem från Calgary med ett leende på läpparna och grus i fickorna. Gjorde hela laget besviket när det visade sig att han varken tagit med kepsar, stealth-klubbor eller billiga iPods till boysen. Riktigt dålig lagkamrat!

Dagens Daggen:
Går faktiskt till Daggen idag. Det var hårfint mellan honom och ett par andra men motiveringen är följande.
"Daggen vinner priset idag för att han helt enkelt är sig själv. Han är bäst på att vara Daggen."



Chai-latte någon?


              // #81

"I have a dream"...fast inte riktigt som Martin Luther King

Fan då, nu får jag skärpa mig.
Den här bloggen måste ha mer attityd. In med attityd.
"Shit, vilken attityd de var på den här bloggen", så ska snacket gå när man snubblar in här. "Den här snubben har attityd, han måste va skitstark"..eller nåt. Nej kanske inte förresten. Fick ett infall där..

Men lite åsikter i alla fall. Inblickar. lite "What would Viktor do?"-känsla. Dvs att när folk går på stan och står inför ett dilemma tyr dem sig till mitt tankesätt. Ett exempel, säg vad som helst. Typ på affären,
 "hmm, jag är jäkligt sugen på en påse bilar. Men jag har bara 20 kronor kvar den här månaden och godis är onyttigt. Vad skulle Viktor ha gjort i den här situationen?"
Jo, Viktor gillar självklart Ahlgrens bilar (vem gör inte de?), är dålig på att spara pengar och låter det alltid ske i alla situationer. Klart jag ska ha bilar!

Se vad lätt allting blir om man får en riktig "What would Viktor do?"-mentalitet i samhället.
So spread the word nu så kanske storpamparna börja lyssna. Se här till exempel. George Bush har fått nys om de här snacket. Han sitter på sitt feta arslet på något undanskymt kontor i DC.
"Hmm, i wanna keep up this war in Iraq and kill all these innocent people over there, but what would Viktor do?".
Well, jag gillar inte krig och inte George Bush så valet är enkelt. No more wars in the world, hurray!

Gibbs for president!

Kanske är allt ovanstående en framtida sanning,
Kanske är det bara den där vattenskallen som inte gett med sig riktigt ännu..
Eller vad säger du Lidas?


En helt (o)vanlig uppdatering

Music maestro
Slängde upp det här fönstret för en halvtimme sen nu. Kom hem från Bylle där det bjöds på hockeytorsdag. Kände bloggsuget i författartarmen och slog upp datorn. Sen dog det, bara sådär...

Ett antal minuter och några msn-konversationer senare är jag igång igen. Lyssnar på Foo Fighters akustiska album "Skin and Bones". Min roomate Frazer köpte den skivan i början av Portland-tiden och vi lyssnade på den hela tiden i bilen. Grym harmoni får man i kroppen, testa vet jag. Favoritlåtarna är "Big me" och "My hero".

The new me
Gårdagens match är avskakad. Har fått idel uppmuntrande ord om att det var kul att se mig igår med mera. Känns riktigt bra. Känner att jag ska börja tro på mig själv mera från och med nu. Varför inte liksom. Alla scouter och storpampar gillar alltid spelarna som spelar med självförtroende. Ska bli en av dom nu. Inte kaxig, men självsäker.
För hur man än vrider och vänder på det så måste man vara en rätt bra hockeyspelare om man tagit sig till allsvenskan, gjort två dussin juniorlandskamper och blivit draftad på köpet. Någon på vägen måste ju sett något bra i den här lilla killen.
Så ut med den gamla Gibbs, in med den nya =)
Hårdare jobb ska jag ta fram också. Jobba mer på svagheter. Teknik till exempel. Det har jag liksom lagt lite åt sidan för att jag är mer av en brunkare. Men tänk om man kan kombinera dem två. Finns det inte en kille som redan gör det rätt  bra där borta i nhl? Vad är det han heter nu igen... ja just de, Ovechkin nånting var de ja ;)



Satt föresten och pillade på min blogg här om dagen. Fick ett infall och ville ändra designen. Förra gången gick de galant. Satt och lusläste designadinblogg.se den gången vilket hjälpte en hel del. Men jag och mitt storhetsvansinne tog oss vatten över huvudet den här gången. Ändrade och hade mig i koderna tills jag inte visste varken ut eller in. Envist fortsatte jag vilket självklart ledde till än mer trubbel..
I frustration smällde jag igen datorn, tog ett par djupa och erkände för mig själv vad som hade hänt. Jag hade drabbats av den berömda vattenskallen.
Ett livsfarligt tillstånd på den här nivån. I sista sekunden återfann jag ödmjukheten och började om med en ny design och nöjde mig med några enkla förändringar. Resultatet blev en polkarutig skapelse med en ny "header". Får duga ett tag =) Har ni några tips eller önskemål är det bara att höra av sig.

Sovtajm...

Post game talk

Nyss hemkommen från Nobel. Tog ett mellanstopp hos Lidas där det blev en kvällsmacka och lite telefonsnack.
Vi förlorade med 2-1 mot Löven men lirade rätt bra i tredje perioden. Fast vi måste göra något åt de här med att sätta dit puckarna. Visst kan man klaga på oflyt och monstermålvakter men så vitt jag vet så är det laget med flest mål som vinner och tar med sig poängen hem. It's a known fact..
Fick hoppa in och göra tre byten i tredje perioden. Det kändes bra och jag fick in en bra tackling, en bra backcheck och en bra rensning ur egen zon. Såna där småsaker kanske ni inte tänker på uppe på läktaren men det tillhör mina uppgifter och jag är nöjd varje gång jag lyckas med dem. Hade en rejäl satsning bakom mål som jag missade på också men det känns mycket bättre att ha försökt köra över en jävel i ett sånt läge än att bara sätta dit klubban och pilla lite på vinst och förlust. Hörde minsann klacken jubla lite extra när jag kom farande och då blir man alltid jävligt sugen att bjuda dem på en riktig bröstvärmare a la Gibbs.

Ny match på söndag, Mora borta. Skönt me mycket matcher. Träning är segt som fan..

Nu ska jag sova som en stock.
Vill verkligen tacka publiken och klacken idag för ett suveränt oväsen. Det var som att vara tillbaka i Usa igen där folk skriker sig hesa för minsta lilla. Så jävla skön stämning då. Hoppas det fortsätter på den inslagan vägen, tack ska ni ha =)

ps. Gäsrin är en pajas. ds



Trubaduren

En gång i tiden var min tillvaro annorlunda. Det som har skett är förvisso en marginell förändring rent fysiskt, men en rätt stor omställning för en kill som är van vid att ha det på ett visst sätt.
Det förefaller sig nämligen så att jag har möblerat om.
Nu när jag fått bort den stora dumma datorn och ersatt den med en smidig laptop har jag kunnat flytta på sängen till västra gaveln, teven i fotändan, soffan till tevens plats och matbordet där soffan förut befann sig.
Antingen fick jag just en kraftig deja vu eller så har jag redan förklarat min ommöblering?
Nåväl, det här har som sagt förändrat mitt liv, dvs min tillvaro, på flera plan. Den största skillnaden av alla är min "hang out". Min 120 cm breda och mycket hemtrevliga sänghalm har sett mindre och mindre Viktor de senaste veckorna. Nu mera ligger jag istället 28 centimeter i nordlig riktning i min blåmålade tvåsits-soffa av okänt märke. Med ett ryggstöd under benen och två kuddar bakom nacken spenderar jag timme efter timme i denna gudomliga uppfinning. Blir det lite kallt drar jag ett täcke över mig och stirrar vidare in i datorskärmen.
Har även annamat det anonyma tips jag fick om försämringen av datorns prestanda då den är placerad på magen. Den står nu stadigt på ett hemmagjort underlägg bestående av en rödsvart kontorspärm från Coop forum.
Behöver jag tillägga att jag trivs rätt bra?

Så, min dag har alltså bestått av följande:

Tre timmars hårt jobb på team sportia. Satte på prislappar på skokartonger sådär perfektionistiskt och bra som bara jag kan, snackade skit med Johnny Bråttom och hånade Geico-mannen Carl efter bästa förmåga.
Sen var det dags för hockeyträning. De va som vanligt..inga direkta nyheter. Vi tränade på dom berömda detaljerna och försökte få allt att stämma inför morgondagens premiär. Det lär ju inte visa sig förrän imorrn om vi verkligen fick allt att stämma idag. Jag fick beskedet att jag "börjar" som 13e forward imorgon. Föga förvånade måste jag säga. Men det är bara att sätta sig i båset och vara redo att hoppa in när Daggen har slagit ett felpass för mycket ;)
En sak ni inte visste om bänknötande är nog att man har en riktig fördel. Man kan lätt smussla med ett par dextrosol ut till båset som man kan knapra på under periodens gång. Enda nackdelen med det är att dom har laxerande verkan och har en tendens att röra om ordentligt i grytan om man inte är försiktig med doseringen. En annan kul grej är att man får höra mycket bra musik. Jag brukar i och för sig nynna på rätt bra ändå på låtarna som spelas mellan avblåsningarna. Men när man nöter bänk får man mer tid att verkligen lyssna vad det är för något man hör.
Musik är förresten en grej många av oss gillar. Såväl ni, som jag själv, som en del i laget.
Messa tror jag gillar musik, han gillar bara inte att vi gillar musik som han inte alls gillar. Om ni förstår?
Idag under uppvärmningen drog jag igång klassiska "kung av sand" med Per Gessle. Högga hängde genast på. Den övergick på något sätt i "Trubaduren" av Magnus Uggla och då va inte uggla-freaken Bülow sen att höja stämman.

Alltid lite gött med några muntra toner under träningens första fem minuter.


Efter träningen gick jag hem och la mig där jag ligger nu, i soffan. Har hittat sköna touchdown-celebrations från youtube och laddat ner några säsonger av Entourage. Sen ringde Peppe ner mig till Melkers. Där satt han, jag och två andra greker och snackade om allt mellan himmel och jord till stället stängde.

De va den dagen det. Den kommer aldrig igen och jag kommer förmodligen inte sakna den så värst mycket ändå...

Skrev jag för långt nu igen? Hope not..

Just ja, tack för alla uppmuntrande kommentarer. Det glädjer mig verkligen =) Love to all of ya.


Om jag inte...

...vore så trött så skulle jag:

...orka skriva ett riktigt bra blogginlägg om konsten att hälla yoghurt på sig själv 07.45 en måndagsmorgon.

...förklara hur jävla enkelt de är att vara back i spelet ishockey

...berätta för er hur tråkigt och värdelöst det är att träna hockey jämfört med att spela match

...plita ner en lång utläggning om meningen med livet

...sätta er in i situationen längst ner i frysboxen i ett allsvenskt lag såhär precis intill seriestarten.

men eftersom jag är trött så säger jag bara ha en fortsatt trevlig vecka. Väl mött i ishallen.
och till alla we som slutat gå på matcherna för att kaffet blivit dyrare. Jag lovar...det är kostar bra mycket mer i globen! dessutom tror jag de är okej att ta med sig egen termos.


Ett okänt begrepp

Msn-döden


Har ni också varit med om den?


Ponera att klockan är cirka tio halv elva på kvällskvisten. Ni sätter er tillrätta i sängen/soffan/stolen och riktar in er på cirka en timmes effektivt datanördande. De vanliga hemsidorna ska bläddras igenom. Mailen, facebook, hockeysverige, diverse bloggar. Ni kanske har planerat att ladda ner den där låten ni tänkt på hela dagen. On a rare occasion kan det till och med förefalla sig så att skolarbete finns med på dagordningen.

Just som du är i full färd med att sätta igång. Muspekaren har dragit sig i nordvästlig riktning mot internet-ikonen. Allt verkar gå som planerat. PLING!..först ett ganska vänligt ljud som mest talar om att du inte är bortglömd. PLING! så kommer ett till. och ett till, och ännu ett. Genast börjar stressen smyga sig på. Snäll, vänlig och tacksam som du är gentemot dessa människor som vill ödsla sin tid på dig vill du så gärna klicka upp fönstrena och svara med detsamma. Men djävulen på högeraxeln påminner lika snabbt om att det där kan vänta, du hade faktiskt en plan att följa. När antalet orangeblinkande rutor i nederkant stigit till 8 börjar paniken sprida sig. Begreppet beslutsångest är passerat och det är med krampaktiga rörelser du börjar beta av inkräktarna.

Det kräver all din uppmärksamhet och teknik för att klara av uppgiften och hålla alla parter på gott humör. Som i trans klickar du upp fönster, skriver ett svar, ny fråga sen ner igen. Ny ruta. Samma procedur.


Efter vad som känts som två röda minuter börjar stormen att lägga sig. Du sneglar försiktigt ner mot klockan i höger hörn. Efter en snabb titt noterar hjärnan att de har gått en och en halv timme. Du tittar till igen och liksom stannar med blicken i några sekunder för att försäkra dig om att du ögonen inte spelat dig ett spratt.

Nej det stämmer.


Vad som skulle vara en snabb check av the world wide webbs oändliga utbud och en tidig sänggång har genast förvandlats till en uppesittarkväll med femtielva disskussioner av varierande kvalitet. Först tänker du, Fan!.

Sen inser du att exakt samma drama har utspelat sig de tolv föregående kvällarna och den stigande ångesten dämpas genast.

Med några minuters stilla surfande, förmodligen på youtube eller någon annan bekymmersfri webbplats, ändras attityden märkbart. Du tänker att vila, de kan man göra i graven men de där personerna du kallar vänner måste du ta vara på här och nu.

Så för att summera ett långt dravvel om farorna med att ha automatisk inloggning på msn så kan vi konstarea vad? Jo. Att om man håller hastigheten på en 110-väg i en timme så kommer man på pricken elva mil från där man startade, och att livet är för kort för att bekymra sig över småsaker.




"Love what you do, do what you love"




"En, två, tre gånger om"

Sitter i hemmet utanför Enköping och uttnyttjar två av nutidens populäraste forum. Ser på tv och pillar på datorn. På fyran gick just ett helknäppt natur/barnprogram där en snubbe som hette Nigel byggt upp en förhistorisk park a la Jurassic park där han behandlade dinosaurier och grejer. Lite då och då åkte han tillbaka nån miljon år bakåt i tiden och hämtade hem något nytt åbäke till parken där han skulle hjälpa dem till ett bättre liv.
 Måste vara riktigt förvirrande för barn att se på när folk färdas i tiden och leker med dinosaurier på 2000-talet. Skumt.

I dessa minst sagt gråa tider kan det behövas något uppiggande. Eller vad säger ni? Har just läst lite bloggar och känner av en märkbart negativ stämning hos både bloggar och kommenterare. Fick själv en känga idag av en dyster norrman och det känns lite onödigt på något sätt.
Varför vara negg, less och kasta skit på varandra istället för att ge varandra lite komplimanger och uppmuntran?

Den som har det tuffast av oss alla inom bloggriket måste vara Robert Pettersson på hockeysverige.se. Visserligen har han ett hårt yttre där han ideligen skakar av sig all dynga som kastas på honom. Men inte ens Robert är mer än människa och skulle nog hellre se att folk lät bli att totalsåga hans inlägg och existens.

Känns på något sett som att hösten alltid innebär samma visa. För många verkar det bli en enda lång baksmälla efter en skön och rofylld sommar. Mörka kvällar, långa dagar på jobbet och allmänt få ljusa punkter att se fram emot på vägen.
Vilken tur då att alla ni knegare har några lokala hockeykrigare att stötta under de närmaste 6 månaderna. Men jag kan förbereda er på nu att vilket lag ni än hejjar på så kommer dom inte vinna varje match. Jag kan dock försäkra er på att dom kommer göra sitt allra bästa.
 Så låt oss se fram emot en bra säsong för alla inblandade. En regnfri höst och en snörik vinter =)


 

Nu ska jag läsa ett par kapitel i min nyköpta bok om allas vår barndomsidol Jenna Jameson.


Ta hand om er där ute =) 


 // Vikke Hallon


Hemgång

Igår var en skitmatch. Den glömmer vi. Kom inte alls in i den på rätt sätt..sönderryckt, utvisningar och inte en dump att gå på. Blää...

Men nu tar vi nya tag.

Skön träning idag. Den gillade jag. Fick lite feedback från coach också, det är viktigt. Iofs så var det mest en uppmaning att skärpa till mig lite, men jobbar jag på så ska jag nog kunna få höra några positiva ord snart =)
En klapp på axeln kan göra mycket ibland, så känner jag i alla fall.

I helgen ska jag fara hemåt. Ska bli hur skönt som helst. Sen är det ny vecka och nya utmaningar..
Nu får det va slut på träningsmatcher och sånt skit tycker jag. Fan, får ju abstinens när man måste träna en hel vecka innan det är dags för ny match. I WHL hade vi fyra matcher i veckan, mer sånt till Sverige!

Så hör ni inget från mig under helgen så vet ni att jag sitter hemma framför brasan och dricker varm obo'y!


Hare gött, hejjj!!


"If you aint first, you're last"

Gameday!

Ligger i sängen och laddar. Eller vad man ska kalla de. Jag gör ju egentligen helt tvärtom. Tar det hur lugnt som helst och tänker på allt annat än hockey. Jag gillar att göra så. Liksom bara vara chill och relaxed fram till matchstart. En bra uppvärmning, en skön känsla. Sen...
Boom!
En tränare med intialerna J.T tjatade in i min skalle en gång i tiden att när pucken släpps, det är då det gäller. Då slår man på knappen.
Så varje gång precis sådär före nedsläpp, när femmorna är uppställda och samma låt ljuder ur högtalarna, tänker jag:

"When the puck drops... boom!"







Inte lika bra som det förra inlägget

Har just insett jag inte känner mig själv så bra som jag trodde.
Idag stod det sovmorgon på schemat och jag hade planerat in att sova ut ordentligt tills det att jag vaknade av mig själv runt elva-snåret ungefär. Men tji fick jag.
08.20 ligger jag klarvaken i sängen och känner en stor besvikelse. Till råga på allt somnade jag inte som den stock jag brukar igår kväll. För er som inte har koll så är jag den där killen som sitter uppe tills jag är trött, sen lägger huvudet på kudden och somnar på två röda. Men med tanke på gårdagens oförutsedda avvikelse i sovschemat kanske jag borde anat oråd inför den stundande morgonen.
Summan av allt detta är alltså en Viktor, irriterad över en onödigt tidigt uppgång och med en hel dag framför sig att slå ihjäl.
Ska nog ta mig för och styra om den här lägenheten nu när jag har tid. Har slängt över alla bilder från den förra datorn till min externa hårddisk så nu ska jag ställa undan den där gamla burken en gång för alla. Ingen skugga skall dock kastas över den, en riktig trotjänare de senaste 4 åren.
Planerna för lägenhetens ommöblering är i alla fall storartade. Sängen skall skjutas 36 centimeter nordlig riktning, teven ska in vid fotändan och soffan får återigen byta plats med matbordet. Man kan göra stora ting med små medel, eller vad är det man brukar säga..


Såg ett skönt klipp på youtube. Fick mig att skratta gott.









"Även i ett fult träd kan man finna goda frukter"

Min kreativa ådra har talat sitt tydliga språk. Trots hårt motstånd från både utmattade fingrar och trötta ögon förde den mig in på denna beroendeframkallande skapelse vid namn Blogg.se.
Första anblicken på sidan framkallade ett uns av förvåning. Ni vet den där känslan när man förväntar sig en sak men resultatet sedermera blir någonting helt annat. Jag liksom stannade upp ett ögonblick och röken från mina brinnande hjärnceller lade sig som en tät dimma här i lägenheten.
Lika fort som dimman kom, försvann den igen när en andra anblick på skapelsen stillade min förvåning genom en så enkel insikt som att blogg.se äntligen fått arlset ur vagnen och stilat till sitt utseende ett par hekto.
Det där med hjärnan och nerver kan vara en rätt fascinerande procedur. Anledningen till att jag skriver "kan vara" är den att jag faktiskt inte har så värst vidare koll på hur det egentligen fungerar och inte tänker sätta mig in det nämnvärt heller under min fortsatta livsstid. Jag lämnar hellre sådana fenomen till välavlönade forskare att finula på. Dem måste ju ha något att fördriva tiden med de också..

Här hemma hos mig är det tyst och lugnt. Alla sova, släckta äro ljusen. Staffan var en stalledräng och nu tänds tusen juleljus.
Föregående mening för mig osökt in på ämnet vinter.
Idag när vi (jag och tre icke namngivna gossar) satt på stadens enda café med hyfsade öppettider så fick jag en riktigt härlig vinterkänsla. Jag kikade ut genom fönstret och det såg sådär kallt och ruggigt ut som det ska göra på vintrarna. Vi satt inne i värmen med mysbelysning och en varm kopp kaffe.
Det enda som saknades var väl ett par tusen ton snö, men bortsett från det så var allting nästintill perfekt.

Min kreativa ådra vill gärna skriva vidare i oändligheten. Gärna om oviktiga ting som det enorma utbudet av användbara saker på nybyggda coop forum eller kanske min oförmåga av att ha kläder efter väder den senaste veckan.

Men det sunda förnuftet säger tack och god natt och lämnar er som vanligt med hakan i golvet och ett leende på läpparna.

// Gibbs

RSS 2.0